Zdařilý víkend na běžkách

unnamed (4) O víkendu 22. –  23.2.  jsme se vypravili na běžky do Jeseníků. Ubytováni jsme byli v lyžařské chatě SKP Olomouc, kterou jsme měli jen pro sebe. Akce se zúčastnilo 14  koníků a přátel.

První den byl zaměřen vyloženě na běžky a brázdili jsme prakticky jedinou upravenou trasu mezi Ovčárnou, Pradědem a Švýcárnou. Počasí nám bylo nakloněno (polojasná obloha, při teplotě těsně nad bodem mrazu a bezvětří) a stopa byla poměrně rychlá a dobře upravená. Najezdili jsme více jak 22 km a občerstvení na horských chatách přišlo vhod. Pro některé účastníky to byla dokonce první běžkařská akce a určitě se jim běžky nezprotivily.  K večeru jsme se ubytovali v již zmíněné chatě v Nové Vsi a po 18. hodině se část vydala do nedaleké hospůdky Na vyhlídce na večeři a část do relaxačního bazénu v Rýmařově. Den jsme pak zakončili posezením ve společenské místnosti a za zvuku Trenérovy kytary jsme békali co to šlo.

Nedělní den byl od rána jak vymalovaný a my jsme se rozdělili na dvě skupinky. Jedna část vyrazila opět na běžky a odměnou jim byla nejen radost z krásného běžkování, ale i výhledy z Pradědu a jeho rozhledny ve vysílači. Druhá skupinka se vydala na pěší turistiku a vyrazila k Alfrédce. Délka trasy činila téměř 15 km a prověřila naše síly, které po sobotě ubývaly.

Víkendový pobyt se všem účastníkům líbil a určitě se zase někdy v Nové Vsi objevíme. Ať na podzim při bikování či v zimě na běžkování.

Biku zdar!

1010 celkem 1 dnes
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.