Černé koně – pěší tůry

Jak již bývá dobrou tradicí, tak po uložení kol k zimnímu spánku obujeme trekové škarbále a vyrážíme na pěší túry. První z nich byla 22. 10. 2011, kdy jsme se za krásného slunečného dne prošli Pulčínskými a Čertovými skalami. Den byl jako vymalovaný a podzim se ve smíšených lesích lemujících okolí Pulčína a Lidečka předvedl v plné parádě. Krásná scenérie údolí a skal, do kterých se opíralo podzimní slunce, a na kterých předváděli své umění horolezci, nás doslova nadchla.

Dalším našim pěším počinem byl výšlap z Rožnova na Radhošť a Pustevny v sobotu 15. 11. 2011. Za skoro jasného, ale větrného počasí, kdy studený vítr bez milosti holil koruny listnáčů a na hřebenu nám připomínal, že zima je za rohem, jsme se vyškrábali na posvátnou horu Radhošť. Na vrcholu u kapličky jsme se zahřívali slivovičkou a v ústrety nám od Pusteven přijel Strýček na své „žiletce“. Připomněl nám tak, že pro něho cyklistická sezona nikdy nekončí, a že z Hluzova na Pustevny je to pěkná projížďka. Po společném focení u sousoší Cyrila a Metoděje jsme pokračovali kolem Radegasta na Pustevny. Odtud jsme se autobusem vraceli směrem ke svým domovům a už jsme se těšili na tradiční Mikulášský výstup na Lysou horu.

Tuto túru jsme uskutečnili v sobotu 3. 12. 2011. Tentokrát jsme vyšli z obce Krásná a cesta na vrcholek byla opravdu výživná. Kančík nám ji zpestřil svým pádem do Jestřábího potoka a mohl tak s povděkem chválit svou kvalitní voděodolnou obuv. Pád s ním nijak neotřásl, byl zřejmě dobře zahřátý výborným Markétiným punčem. Prokázal to i v boji o vrcholovou prémii (pravou domácí jitrnici od pana Bartošíka ze Špiček), kterou vyhlásil předseda, o kterou se svorně rozdělil s Loupáčkem, když společně jako první z naší výpravy stanuli na Lysé hoře. Samozřejmě že po dobytí nejvyššího vrcholu Beskyd byl povinný lok vrcholové slivovice od pana Lorence z Černotína. Ač byl výstup namáhavý, tak sestup ještě namáhavější. V základním táboře jsme zhodnotili náš výkon jako výborný a cestu k vrcholu a zpět jako nejnáročnější ze všech tří ročníků Mikulášského výstupu. Přesto, nebo právě proto, se už těšíme na další v pořadí již 4.

Poslední akcí roku 2011 bylo Silvestrovské šmatlání. Na trasu dlouhou 10 km jsme vyrazili z Mariánského údolí a pokračovali po části trasy Moravské brány 2012 (akce, kterou připravujeme pro veřejnost na červen) směrem k Maleníku. Za pěkného zimního počasí jsme se zahřívali nejen svižnou chůzí, ale i výbornou horkou medovinou od pana Rušara z Hustopeč. V altánku u Valšovických jezírek vytáhl předseda dvě lahvinky sektu, a tak jsme si dali nefalšovaný silvestrovský přípitek s přáním štěstí a zdraví do nového roku.

Loňské pěší túry se nám opravdu vydařily a počasí nám bylo nakloněno. Dobrá nálada nás doprovázela, přestože nohy občas bolely. Nyní se již díváme směrem k nové cyklistické sezoně. Fyzičku nabíráme na běžkách a spinningu a s netrpělivostí čekáme až sněhy a ledy roztají a zahájíme další naši cyklistickou sezonu.

935 celkem 1 dnes
Příspěvek byl publikován v rubrice Články a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.