Jízda na Ĺadovém koni

Ve čtvrtek 16. srpna jsme v naší osvědčené trojici, opět pod vedením horského vůdce Olega, vyrazili na třetí nejvyšší vrchol Vysokých Tater – Ĺadový štít.

Původně plánovaný termín (úterý) byl vzhledem k nepřízni počasí posunut. Ještě ve středu byly Tatry zmáčeny vydatným deštěm. Na výšlap jsme vyrazili z Hrebienku, po oblíbené turistické trase Malou studenou dolinou na Téryho chatu. Dále jsme již pokračovali Dolinou spiškých ples, mimo značené trasy, stále jsme si užívali jasnou oblohu a sluníčko. Jakmile jsme se ale přiblížili k obtížným úsekům, abychom „vklouzli do horolezeckého“, začaly zespodu houstnout mraky. Následné lezení po hraně, včetně technického úseku (Ĺadový kůň) stálo za to, před desátou jsme byli na vrcholu. Aspoň na chvíli se protrhaly mraky a my si užívali příjemného pocitu. A jak už to tak bývá, cestou dolů už jsme plánovali další vrchol s Olegem …

525 celkem 1 dnes
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Články a jeho autorem je Mirek Vacula. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.