Hovězí 2020

Tak je za námi krásná a sluncem zalitá letní akce Hovězí 2020. Z názvu už je jasné, že jsme byli na prodloužený víkend v srdci Beskyd v Kempu Hovězí. Po sobotním ranním příjezdu jsme se hned vydali na první trasu, která nás zavedla na přírodní koupaliště Balaton v Novém Hrozenkově. Tam jsme se rozkoukali krásným prostředím. Někteří z nás zvolili koupání a ostatní si trasu prodloužili a jeli do Velkých Karlovic k dřevěnému kostelíku, kde se natáčel oblíbený seriál Doktor Martin. Na cestě nazpět jsme vyzvedli některé plavce a vrátili jsme se do kempu, kde se konala příprava na večerní opékání u ohně. To pokračovalo do večerních hodin i s naplánováním hlavní trasy na neděli. Ráno jsme se posilnili vydatnou snídaní, tak abychom mohli absolvovat náročnou trasu včetně dětí. Trasa nás vedla údolím Zděchovského potoka do sedla Radošov, kde jsme museli závěrečných cca 600 metrů kola opravdu tlačit jako o život. To nás odměnilo krásnými panorámami s krásným výhledem na Pulčínské skály a do širokého okolí. Sjezdem do nejvýše položené obce na Valašsku Pulčín jsme si dali zastavení v nově vybudované hospůdce, kde už bylo na čase se posilnit a nabrat síly do druhé poloviny trasy. Ta nás zavedla na Čertovy skály v Lidečku, které jsme s dětmi museli opravdu poctivě prozkoumat. Po návratu do kempu jsme opět zbytek dne strávili u táboráku a všichni se tak probírali zážitky z výletu. Posledním dnem už bylo pondělí, které jsme strávili individuálně koupáním, někteří cestou domů na kolech a ti co toho měli ještě málo tak se vydali na cestu na Vsácký Cáb přes údolí Halenkova to ovšem nevěděli co je čeká v závěrečném stoupání, ve kterém nebylo téměř možné kolo ani vytlačit. Odměna nás čekala na chatě, kde jsme byli požádání o fotku u chaty samým majitelem, který chce fotografii použít pro prezentaci chaty. Ten nám za to ukázal krásné výhledy na okolí Hranic, Kelečský Javorník, rozhlednu Marušku a Malou Fatru.

Za tuto akci chci poděkovat všem dětem za výkon, kterým nám dokázaly, že už nejsou jen malými dětmi, ale bojovnými cyklisty a všem za trpělivost se i takových akcí účastnit.
Za akci Lorenc
P.S. hlášky z nedělní vyjížďky 1  Pandrys  zapomněl brýle
                                                2  Babi já jedu v bačkůrkách                                                                                                3  Kdo zamykal chatku číslo 17 a odpověď je 4 x já ne.

Více fotek na rajčeti.

603 celkem 1 dnes
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Články a jeho autorem je Petr. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.