Rozkoš

Tradiční letní akce tentokrát proběhla u vodní nádrže Rozkoš. Ta se nachází u České Skalice v blízkosti Babiččina údolí, kde je dostatek cyklotras. Po příjezdu v sobotu a ubytování v chatkách, které nám obstaral tentokrát Mirek Vacula jsme se vydali na okruh okolo nádrže, který měl cca 20km. Trasa nebyla nějak náročná a tak jsme si ji užili včetně dětí dosyta. Na trase nás ovšem potkal první technický problém, a to defekt naší nejmladší účastnice Lucinky. Ten byl na místě i přes snahu našich odborných rádců neřešitelný a vyřešil se až v kempu.

Další den neděle. Trasa byla sestavena návštěvou Ratibořic, Babiččina údolí, Starého bělidla, Viktorčina splavu, Červeného Kostelce a Zámku Náchod, kde jsme se rozdělili. Ti kteří toho neměli dost podnikli výjezd prudkým 3 km dlouhým výjezdem na rozhlednu Dobrošov, kde jsme se někteří po delší době dočkali obědu. Pak už trasa vedla dosti prudkým sjezdem do údolí Peklo. To bylo opravdu PEKLO!!!  Zde je turistická chata postavena podle návrhu Dušana Jurkoviče podobná jako na Pustevnách. Odtud jsme se dosti vyčerpáni vrátili do kempu s 58 km na tachometru s velkým převýšením.

Pondělní trasa byla nejdelší. Vedla přes Jaroměř, kde jsme navštívili na vyvýšeném místě nad soutokem Labe a Metuje opevnění Josefov. Tam proběhla společná fotka u sochy zakladatele opevnění Josefa II. Dále jsme pokračovali pěknou Labskou cyklotrasou na zámek Kuks do Dvora Králové. Tam jsme se rozdělili a ti co toho měli málo pokračovali výjezdem okolo ZOO Dvůr Králové na přehradu Les Království odtud nazpátek do Kuksu, kde jsme se dali opět do jednoho pelotonu a jeli do kempu. Trasa byla zajímavá svými zastávkami na neobvyklých místech a nájezdem přes 80 km.

Na úterý už byl naplánován odjezd k domovům s individuálními zastávkami či výlety.

Všem, kterým se akce líbila děkujeme za účast LORENC

Více fotek na rajčeti.

505 celkem 1 dnes
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Články a jeho autorem je Petr. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.