Třeboň 2023

Ve dnech 5.7.-9.7. jsme se vydali na tradiční společný výlet, který pořádáme vždy v období červencových svátků. Letos jsme zvolili okolí Třeboně.

Po středečním příjezdu jsme se chtěli seznámit s okolím, a tak jsme vyrazili na procházku okolo schwarzenberské hrobky do Opatovického mlýnu podél stejnějmenného rybníku. Ve čtvrtek byla v plánu vyjížďka okolo mnoha rybníků do Chlumu u Třeboně. Po společné fotce u zámku někteří z nás pokračovali do rakouského městečka Litschau k ochutnávce zmrzliny našich sousedů. V pátek jsme vyrazili na další cyklotrasu. Na rozcestí u zámku Jemčina jsme se rozdělili na dvě skupiny. První skupina se vydala na kratší trasu, která vedla do Jindřichova Hradce. V krásném městě jsme navštívili hrad se zahradou a nechyběla ani společná fotka na náměstí. Cestu zpět jsme zvolili přes Stráž nad Nežárkou, rodiště Emy Destinové. Občerstvili jsem se v místním pivovaru, pokochali zámkem a krajinkou rybníků se vrátili do Třeboně. Druhá skupina jela delší trasu, která vedla k zámku Červená Lhota. Tam jsme si prohlédli okolí a již napuštěný rybník, který dodal krásné pozadí našim fotkám. Sobota byla ve znamení vysokých teplot a proto část „zájezdu“ zvolila přiblížení auty do Českých Budějovic, odkud vyrazili podél malebné Vltavy do Hluboké nad Vltavou. Po zdolání výjezdu k novogotickému zámku jsme se rozdělili. Holky Šnejdrlovy navštívily místní ZOO a zbytek pokračoval podél Vltavy (místy s ostrými výjezdy a sjezdy) na Karlův Hrádek, zříceninu gotického hradu z dob Karla IV. Cesta zpět do Českých Budějovic vedla opět podél Vltavy, a tak byl čas zdravit vodáky a na závěr se i osvěžit v čisté Vltavě. Ti, kteří chtěli zdolat poslední trasu našeho společného výletu v sedle kola vyrazili do Hluboké nad Vltavou k prohlídce zámecké zahrady přímo z kempu. Tato celá trasa měla 80 km. Neděle proběhla rozloučením a individuálními programy každého z nás dle libosti. Někteří jeli přímo domů, jiní zvolili cestou výlet do ZOO Jihlava prohlídku měst Třebíč a Telč a někteří ještě na kolech navštívili nejjižnější bod naší republiky, který nám ukázal krásy přírody začátku Šumavy.

Všem kteří se zúčastnili akce děkujeme za účast a přejeme všem krásné prožití prázdnin se spoustou zážitků.

Za organizaci Mirek a Lorenc.
Více fotek na rajčeti.
359 celkem 1 dnes
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Články a jeho autorem je Petr. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.