Ani nepřízeň počasí neomezila Moravskou bránu

V sobotu  17.6.2017 se v Černotíně  konal  6. ročník cyklo – turistické akce Moravská brána a 9. ročník dovednostní  soutěže v ovládání kola Cyklohrátek . Za zamračené oblohy vyrazilo v 9 hodin z návsi téměř dvě stovky  účastníků, kteří se pomocí map a značení snažili včas dorazit k časovým kontrolám  na trasách dlouhých 10 km a 25 km pro pěší a 50 km a 90 km pro cyklisty.

Předpověď počasí naznačovala polední dešťové přeháňky, které se bohužel dostavily. Některým účastníkům  se tak opozdil dojezd do vytouženého cíle, který byl tradičně na hřišti u Společenského centra v Černotíně. Zde byl připraven plný servis včetně možnosti vysušení, zahřátí a bohatého občerstvení. Déšť zpozdil průběh celého odpoledního programu. Cyklohrátky začaly s posledními kapkami deště, nepříznivé počasí se podepsalo na nižším počtu dětských soutěžící. Děti absolvovaly 5 disciplín, ve třech rozhodovaly nejrychlejší časy (slalom, překážky, jízda po desce). Naopak ve „šněčkovi“ bylo důležité co nejpomaleji projet úsek. Pátá disciplína prověřila schopnosti dětí jak si počínat v silničním provozu, poznávaly dopravní značky. Výsledky jednotlivých kategorií:

Odrážedla: 1.Zuzanka Huňáková, 2.Daneček Motloch.

Holky do 6 let: 1.Anička Jančíková

Kluci do 6 let: 1.Jirka Kelar, 2.Matyáš Jančík, 3.Lukáš Vacula

Holky 6-8 let: 1.Míša Kelarová, 2.Lenička Vaculová

Kluci 6-8 let: 1.Ondra Libosvár, 2.Vojta Libosvár, 3. Josef Hajda

Holky 8-10 let: 1.Barborka Motlochová, 1.Adélka Kelarová, 3.Gabriela Sigmundová,

Kluci 8-10 let: 1.Václav Libosvár

Holky 10-13 let: 1.Lenka Kubitová, 2.Alenka Koláčková

Kluci 10-13 let: 1.Dominik Hulák, 2.Tomáš Hynčica

Poté následovaly tradiční dovednostní soutěže pro dospělé účastníky – slalom s bečkou piva a hod kolem. Letos se poprvé přihlásily i odvážné účastnice a nepočínaly si vůbec špatně. Nakonec v obou soutěžích vyhrála Lucie Plátková (slalom – čas 22,62 s, hod – 4,63 m). Loňské vítězství v hodu kolem zopakoval Honza Huňát výkonem 12,53 m. Ve slalomu s bečkou zvítězil Radek Vašíček – na vysychající trati dosáhl jako jediný času pod 20 vteřin (19,82 s).

Po 18 hodině byla vyhlášena tombola startovních čísel – mezi účastníky bylo rozděleno více než 40 cen. První cenu (kolo v hodnotě 14 tisíc Kč) vyhrál rodinný tým – Zbružovi.

Děkujeme všem pořadatelům za odvedenou práci při přípravě a realizaci akce a našim partnerům za podporu.

Partneři Moravské brány 2017 – Josef Škoda FINCENTRUM, Obec ČERNOTÍN, RENETRA s.r.o, SALIT spol. s.r.o, Grantový program regionu Hranicko, CK BONTON Hranice, Česko země příběhů, Česká unie sportu.

Více fotek na: Rajčeti

1410 celkem 1 dnes
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Články a jeho autorem je Mirek Vacula. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.